OVER ONS

Liefde voor auto’s zat er al vroeg in. Het streven naar het zo nieuw als mogelijk maken en houden van eigen auto’s was een vroeg aanwezige hobby. Mijn naam is Ronald Winterswijk.

Als perfectionist was er altijd al een zoektocht naar steeds betere manieren om auto’s tot in het kleinste detail als nieuw te maken en te houden. Deze zoektocht bracht me in de wereld van het auto-detailen, waar er zeker de laatste jaren enorme ontwikkelingen zijn geweest op dit vlak.

Zoals in het logo aangegeven, rust het detailen op 3 belangrijke pijlers:

 

Reinigen. Hier wordt niet alleen een reguliere wasbeurt mee bedoelt, maar ook het voorbereiden van een auto op de volgende stappen, zoals het polijsten van de lak. Ter voorbereiding hiervoor wordt de auto in meerdere stappen, met meerdere technieken en middelen chemisch en mechanisch veilig gereinigd, om ook hardnekkige en voor het oog soms onzichtbare vervuiling te verwijderen. Noodzakelijk voor de volgende stappen, en het beste eindresultaat. Desgewenst ook de motorruimte. En niet alleen het exterieur, maar ook het interieur.

Corrigeren. De stap waar de auto weer zijn glans blijvend mee terugkrijgt. Het – zover als mogelijk – verwijderen van lakdefecten, ontstaan door het reguliere gebruik en vaak vooral het onjuist reinigen van een auto. Zoals krasjes, swirls en ingebrande vogelpoep. Vaak het beste zichtbaar in direct zonlicht als “spinnenwebben” en vlekken in de lak, die ervoor zorgen dat de lak zijn glans verliest. Hier gaat vaak ook de meeste tijd in zitten, om in 1 of meerdere stappen te komen tot een gewenst eindresultaat.

Beschermen. Na het corrigeren is het belangrijk het behaalde resultaat zo goed als mogelijk te beschermen en zo lang als mogelijk te behouden. Met op de verschillende aanwezige materialen in in- en exterieur afgestemde en daarvoor bestemde producten en technieken. Het is de kers op de taart van het behaalde resultaat van de vorige stappen.

 

Het zijn de wensen van de klant die bepalen welke werkzaamheden uitgevoerd worden. In overleg wordt bepaald wat wel en niet verstandig en gewenst is om te doen. Daarbij ook inspelend op het gebruik van de auto. Is het een auto die alleen met mooi weer uit de garage komt en niet veel te lijden heeft, of een auto die dagelijks ingezet wordt, en altijd in weer en wind buiten staat. Wordt de auto in 1 of meerdere stappen gepolijst? Wordt de auto beschermd door bijvoorbeeld een carnaubawax of een keramische coating? Veel is mogelijk.

Om alle werkzaamheden zo goed als mogelijk uit te kunnen voeren, is er sinds begin 2020 een geheel nieuw pand geopend, helemaal ingericht naar de eisen voor auto detailing. Zoals speciale verlichting om bijvoorbeeld lakdefecten goed te kunnen opsporen. Een plek waar de omstandigheden buiten geen invloed hebben op het werk, om een constant hoog niveau te kunnen waarborgen.

Een plek waar in alle rust aan uw auto gewerkt kan worden, voor het mooiste resultaat. Een plek waar we u van harte welkom heten.